Hoortest

Goed horen is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar wat als horen minder goed gaat? Wanneer ontdekt u dat het gehoor achteruit gaat en wanneer gaat u naar de audicien? Het belangrijkste advies dat Jongbloed Audiciens kan geven, is: aarzel niet, kom gewoon! 

Het doel van een hoortest bij de audicien is het bepalen van de hoordrempel, de grens tussen net niet en net wel horen. Bij een hoorverlies wordt de mate van het verlies weergegeven in een grafiek, een audiogram. Met dit audiogram kunnen we zien waar de grens van uw gehoor ligt ten opzichte van een goed functionerend gehoor. 

 

Beste gehoortest via de audicien

Een goede audicien meet uw gehoor met geavanceerde apparatuur. Dit doen wij door 3 verschillende hoormetingen af te nemen. Daarnaast doen we een uitgebreide inspectie in het oor, om te achterhalen of er een prop in het oor zit dat het geluid tegenhoudt. 

Welke gehoortests zijn er ?

Er zijn drie verschillende metingen die altijd worden uitgevoerd:

Toonaudiogram
De welbekende piepjestest; deze bepaalt waar uw hoorgrens ligt. Deze wordt afgenomen via de hoofdtelefoon. 

Beenaudiogram 
Ook een piepjestest, maar dan gemeten via het bot; in dit geval wordt een zwart blokje naast uw oor geplaatst. We meten via trillingen van het bot of u deze kunt waarnemen. Hiermee kunnen wij zien of uw gehoorbeenketen nog goed functioneert. 

Spraakaudiogram
Hier worden via de hoofdtelefoon woordjes aangeboden. Voor de audicien is dit eigenlijk de belangrijkste test, hier meten wij hoe goed u kunt verstaan. 

Gehoortest kind of baby

Verlies van gehoor kan iedereen overkomen ongeacht de leeftijd. Een gehoortest voor een kind of baby vereist specifieke vaardigheden. Bij Jongbloed Audicien zorgen we dat een gehoortest zo prettig en snel mogelijk verloopt. 

Jongbloed Audiciens werkt nauw samen met diverse KNO-artsen. Hiermee garanderen wij de beste zorg en hooroplossingen voor uw kind. 

Afspraak & advies   

Minder goed horen, er is wat aan te doen! Bram Jongbloed is ervaringsdeskundige en heeft ruime ervaring met gehooroplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. 

We nemen de tijd voor u en werken daarom alleen op afspraak. Heeft u een vraag, aarzel niet om met ons contact op te nemen voor advies op maat. 

Jongbloed Audiciens zorgt dat mensen straks niet eens door hebben dat u minder goed hoort, omdat het hoortoestel perfect aansluit op uw specifieke wensen en mogelijkheden. En dat is waar het om draait. Maatwerk, luisteren naar de klant en vooral ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Niet voor niets zeggen onze klanten: “eindelijk iemand die me begrijpt.” Onze totaaloplossing begint bij een traject waarbij u als klant centraal staat.

Zet de eerste stap naar een beter gehoor.

Nazorgen en ontzorgen

Tijdens onze jaarlijkse controle is voor ons van belang dat het hoortoestel naar wens functioneert. Uw oren blijven zich ontwikkelen, daarom vinden we het belangrijk om betrokken te blijven bij onze klanten. Wij weten hoe belangrijk goed horen is in het dagelijks leven. Een korte check of kleine aanpassing aan het hoortoestel kan al verschil maken. 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen ?